Κλάδος κρεοπωλείων
Ψηφιακό εργαλείο OiRA για την εκπόνηση της Μελέτης Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου στον κλάδο των κρεοπωλείων.
Ο κλάδος των κρεοπωλείων παρουσιάζει αυξημένη επικινδυνότητα πρόκλησης εργατικού ατυχήματος ή εκδήλωσης κάποιας ασθένειας που σχετίζεται με την εργασία, κυρίως, λόγω της χρήσης μαχαιριών ή άλλων αιχμηρών εργαλείων και κοπτικών μηχανών, της χειρωνακτικής μεταφοράς φορτίων, της κίνησης των εργαζομένων σε ολισθηρά δάπεδα ή την έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες και σε διάφορους βλαπτικούς βιολογικούς παράγοντες. Το εξειδικευμένο διαδραστικό εργαλείο OiRA για την εκπόνηση της μελέτης Εκτίμησης Κινδύνου προσφέρεται δωρεάν μέσω Διαδικτύου και προορίζεται κυρίως για τις πολύ μικρές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου. Η αξιοποίηση του εργαλείου από τις επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση περισσότερο ασφαλών και υγιών συνθηκών εργασίας και στη βελτίωση του επιπέδου προστασίας των εργαζομένων, ταυτόχρονα με τη στήριξη της απόδοσης και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του κλάδου.
Πληροφοριακό Υλικό για το κλαδικό εργαλείο
Εκπαιδευτικό Υλικό για το κλαδικό εργαλείο